Lite batterier...

Avdelningen fick förfrågan från en av våra grannar på MFFC, Försvarsutbildarna att hjälpa dem med deras batterilåda303 och ge dessa lite kärlek. 

 Batterilådor 303

  Foto:Thorbjörn Karlsson 

Service och byte av batterier. Det är några batterier som byttes. Till saken hör att när vi gick igenom lådorna hittades batterilådor med 12 batterier i, trotts att det är bara tio som används. De sista två batterierna är från tiden INNAN radion genomgick Remo. 

Givetvis hittades även brunstensbatterier i några lådor.
Helt ok som nödlösning när man inte har någon laddad batterilåda MEN det var blandat laddbara/ickeladdbara batterier i några lådor. Reglementet sa dock att man fick inte öppna batterilådan.
Sensmoralen är -  Nödlösning är ok, OM MAN ÅTERSTÄLLER till ursprungligt skick. 

 

Batterier

Foto: Thorbjörn Karlsson 

 

Alla kanske inte vet om det... Ra145/146 används inte längre inom Försvarsmakten men den finns kvar inom FRO och Försvarsutbildarna.

OM en Ra145/146 går isönder idag finns det inte någon militär signalmekaniker  som reparerar dessa. Så är du gammal signalmekaniker från hemvärnet, då skall du veta att din kunskap är guld värd! Som tur var är har FRO Skåne Sydväst några duktiga signalmekaniker i föreningen som håller våra olika radioapparater vid liv.

 TACK ! Ni som hjälpte till med arbetet