Frivilliga Radioorganisationen

FRO Skåne Sydväst

Välkommen till FRO Skåne Sydväst

FRO Skåne Sydväst är en av landets sydligaste avdelningar, porten mot kontinenten, med Malmö som huvudort.

Vi erbjuder samband och radiokommunikation till kommuner, andra organisationer bl.a. hästtävlingar och motortävlingar.

Vi utbildar specialister i sambandstjänst till de två hemvärnsbataljoner som verkar i området.

I vår ungdomsverksamhet är ungdomar mellan 15 och 19 år välkomna.

 

bron1

 

FRO är en frivillig försvarsorganisation för Dig som är intresserad av radio- och datakommunikation. Svenska medborgare samt utländska medborgare bosatta i Sverige kan bli medlemmar.

Utan fungerande kommunikation är det svårt att leda en insats eller övning. I FRO finns kunskaper och resurser för att medverka till bra kommunikationer inom Försvarsmakten och inom samhällets krisberedskap.

Föreningsverksamheten är mycket livlig, oftast som regelbundna träffar med avancerad utbildning som ett viktigt inslag. De enskilda förbunden hjälper ofta idrottsklubbar och andra ideella organisationer med sambandsservice vid tävlingar och stora arrangemang. FRO har även bra och eftertraktad ungdomsutbildning, som utvecklar och förbereder ungdomarna för vuxenlivet.

FRO har mångårig erfarenhet i att öva och utbilda för att kunna förstärka med sambandsresurser, där det behövs t ex vid större olyckor, skogsbränder, eftersök mm. FRO har egen materiel och utbildad personal, som är samövade.

Våra uppgifter sammanfattas i vår slogan: ”Radio, tele och data i samhällets tjänst”.

FRO Skåne Sydväst innefattar kommunerna; Malmö, Trelleborg, Svedala, Vellinge, Lund, Eslöv, Burlöv, Lomma, Staffanstorp och Kävlinge.

Har du några frågor kan du vända dig direkt till vår Facebooksida eller mejla till FRO Skåne Sydväst.

Läs mer om oss på: fro.se

Lite batterier...

Avdelningen fick förfrågan från en av våra grannar på MFFC, Försvarsutbildarna att hjälpa dem med deras batterilåda303 och ge dessa lite kärlek. 

 Batterilådor 303

  Foto:Thorbjörn Karlsson 

Service och byte av batterier. Det är några batterier som byttes. Till saken hör att när vi gick igenom lådorna hittades batterilådor med 12 batterier i, trotts att det är bara tio som används. De sista två batterierna är från tiden INNAN radion genomgick Remo. 

Givetvis hittades även brunstensbatterier i några lådor.
Helt ok som nödlösning när man inte har någon laddad batterilåda MEN det var blandat laddbara/ickeladdbara batterier i några lådor. Reglementet sa dock att man fick inte öppna batterilådan.
Sensmoralen är -  Nödlösning är ok, OM MAN ÅTERSTÄLLER till ursprungligt skick. 

 

Batterier

Foto: Thorbjörn Karlsson 

 

Alla kanske inte vet om det... Ra145/146 används inte längre inom Försvarsmakten men den finns kvar inom FRO och Försvarsutbildarna.

OM en Ra145/146 går isönder idag finns det inte någon militär signalmekaniker  som reparerar dessa. Så är du gammal signalmekaniker från hemvärnet, då skall du veta att din kunskap är guld värd! Som tur var är har FRO Skåne Sydväst några duktiga signalmekaniker i föreningen som håller våra olika radioapparater vid liv.

 TACK ! Ni som hjälpte till med arbetet 

 

 

 

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök